RÓLAM MONDTÁK

RÓLAM MONDTÁK...

Integratív coaching — 10 óra — 2022

„Sugár Márton coach-al 2022 márciusától kezdtem coaching folyamatba.A közös munka során Marcival az elejétől őszintén tudtam beszélni a bennem rejlő gondolatokról és érzésekről.

 Kérdezésen, rávezetésen keresztül szembesített azokkal a dolgokkal amik igazán zavarnak, és megakadályoznak a fejlődésemben – ez egyébként az egyik fontos célja az üléseinknek. Mindig hagyja, hogy magamtól érezzek/jöjjek rá dolgokra,  

Minden alkalommal letisztázzuk mi a célja az adott ülésnek és, hogy az milyen módon kapcsolódik a végcélomhoz és folymatosan ellenőrizzük, hogy az épp adott téma/beszélgetés kapcsolódik-e ahhoz, hogy közelebb kerüljünk a célom eléréséhez. Ezt rendkívül fontosnak és hasznosnak tartom, különösen mert én személy szerint néha hajlamos vagyok szem elől téveszteni a célt, és elveszni a részletekben.

Marci rendkívül nyitott, nem ítélkezik, és humoros is, így az üléseinket gördülékennyé, hasznossá és élvezhetővé teszi.”

Integratív coaching — 10 óra — 2021

„Marci által feltett kérdések segítettek a fókuszáltság megtalálásában és ezáltal a cél meghatározásában. A napi működésemben segített jobban ráláttatni az én határok pontos meghúzásában és a számomra szükséges önreflexió előhívásában.

Hasznos volt számomra, hogy az időszakos elakadásból tovább tudtam lendülni a közös munka által.
Marcival bizalmi térben dolgoztunk, a biztatás mellett segített a konfrontatív helyeztekel való szembesülésben és azok kezelésében.”

Integratív vezetői coaching — 6 óra — 2022

„A coaching folyamat során sikerült felismernem és kimondanom azokat a bennem lévő gátakat, amelyek a fejlődésemet lassítják. Tudatosítottam azokat a területeket az életemben, amelyek számomra a legfontosabbak.

A coaching alkalmak között azt tapasztalom életem során, hogy tudatosan vagyok jelen a nehéz pillanatokban is. Sokkal türelmesebb vagyok.

A munkámban lévő szerepeimmel kevésbé azonosulok és képes vagyok méginkább tárgyilagosan tekinteni a feladataimra. Ennek az lett az eredménye, hogy sikeresen le tudtam zárni az összes olyan projektemet néhány hét leforgása alatt, amelyek már hónapok óta fejtörést okoztak. Mindezt úgy sikerült elérnem, hogy napi szinten kevesebbet dolgozom és több időm jut a számomra igazán fontos dolgokra.

Sugár Márton egy védett közeget biztosít a számomra a coaching alkalmak során. Kérdéseiből világosan látszik, hogy figyel és érti, amiket mondok. Célirányos kérdéseket tesz fel és tükröt mutat. Hagyja, hogy megtaláljam a saját válaszaimat. „

Integratív vezetői és business coaching — 20 óra — 2022

„Karrier coachinggal/mentoringgal kezdtünk, bevezető képpen. Ahogy a bizalom és a témák személyessége mélyült váltottunk át life coachingra, mintegy megértése annak hogy minden összefügg és minden ott kezdődik hogy saját magammal hogy àllok. Marci jól ráérez és ràkerdez és ràvezet olyan témàkra amikkel amúgy nem foglalkoznék vagy nem mernék szembe nézni egyedül, de a coaching session alatt sikerül. „

Integratív coaching — 4 óra — 2021

„Világossá vált számomra, hogy a munkám területén mikor merre lépjek tovább. Köszönöm, hogy segítettél a kérdéseiddel reflexióiddal, hogy meglássam merre van az előre.”

Integratív coaching — 10 óra — 2022

„A coaching-ok alatt a Marcitól kapott kérdések és útmutatások alapján olyan Önismeretre tettem szert ami megreformált, megerősített. Alkalomról alkalomra haladva ismertem  meg az erősségeimet, a gyengeségeimet,  a problémák kezelését, az idő managment használatát. Ezek mind hozzájárultak ahhoz hogy jobban tudjam kezelni azokat a dolgokat amik hatnak rám. Életem egyik legjobb döntése volt a foglalkozásokon való részvétel. Köszönöm! „

Integratív coaching — 6 óra — 2021

„A beszélgetések segítettek elfogadni olyan tulajdonságomat amit eddig hátrányként éltem meg. Jobban fókuszálok, cél orientáltabb lettem. Köszönöm Marcinak a megértő, elfogadó attitűdjét!”

Integratív coaching — 6 óra — 2021

„Sugár Márton coachcsal 2021 májusától – júliusig egy 6 alkalmas üzleti coaching, mentoring folyamatban vettem részt, ahol karrier es életvezetési témákkal foglalkoztunk. Az alkalmak alatt sikerült megoldásokat találnom arra, hogy a gyengeségeim hogy győzzem le, dolgozzak rajtuk, jobbá tegyem magam. 

Marci segített, hogy a munkahelyemen előtte nehéz, stresszes szituációban hogy kell viselkednem és kommunikálnom. Bátorítást kaptam a nehéznek tűnő feladatok elvégzéséhez, illetve új utakon való elinduláshoz, új megoldások kereséséhez. „

Business coaching — 6 óra — 2021

„A találkozók legfontosabb haszna számomra:
– adott egy új, külső nézőpontot a saját ügyeimre
– ezáltal új megoldási lehetőségek merültek fel olyan kérdésekben, melyek változtatását már némileg feladtam
– segített tudatosabban tekinteni saját élethelyzetemre, döntéseimre, lehetőségeimre”

Karrier coaching — 6 óra — 2017.

„Magabiztosabb lettem. Sokat segített, karrierem szempontjából és személyiségfejlődésben. Amiben nem tudott segíteni, tovább irányított máshoz.” 

Integratív coaching — 6 óra — 2021

“Sokat profitáltam ebből a 6 alkalomból. Magam sem hittem volna, hogy ilyen hatással lesz rám ez a folyamat, de azóta is érzem a pozitív hozamát. Úgy érzem, jobban megismertem magam az alkalmak során, és azóta is tovább fejlődtek az önismereti módszereim. 
Nagyon szkeptikus voltam, de a coaching képességeidnek hála, rádöbbentem, hogy minden kérdésemre magamban rejlik a válasz, Te pedig fantasztikusan segítettél ezen az úton, hogy megtaláljam azt. Nagyon jó érzés volt, hogy minden alkalommal éreztem az értő figyelmet részedről. 

Egyszóval nagyon szépen köszönöm, hogy velem dolgoztál és az „AHA” élményt, amit okozott ez a 6 alkalom!”

Integratív coaching — 6 óra — 2021

„A beszélgetések segítettek elfogadni olyan tulajdonságomat amit eddig hátrányként éltem meg. Jobban fókuszálok, cél orientáltabb lettem. Köszönöm Marcinak a megértő, elfogadó attitűdjét!”

Integratív coaching — 9 óra — 2020

„A coaching során olyan önismeretre tettem szert, hogy sokkal jobban kezelem az élet adta kríziseket, mert sokkal hamarabb megtudom fogalmazni, és ki merem mondani azokat a szükségleteimet, amik tovább visznek a probléma megoldásában. Plusz nem is görcsölök rajta olyan sokat, mint régen.

Az önbizalmam is nőtt, mert sokkal hamarabb ki merek mondani dolgokat, és kiállok magamért olyan helyzetekben is amik valakivel szembe állítanak. Megtanultam nemet mondani, az erőszakmentes kommunikáció segítségével, így utána nincs bűntudatom, hogy valakit esetleg megbántottam. Most egy sokkal jobb életminőségben (nem anyagi, hanem sokkal inkább lelki és szellemi) tengetem napjaim. Figyelek magamra és megveregetem a vállam az apró kis sikereimért.”

Integratív coaching — 4 óra — 2019.

„Márton jókor és jó helyen tett fel kérdéseket az ülések alatt, aminek megválaszolásával közelebb kerültem az engem érintett kérdés, gondolat megoldásához.”

Integratív vezetői coaching — 20 óra — 2020

„Úgy érzem, hogy a coaching alatt megismert technikák hosszú távon is segíteni fognak abban, hogy elérjem céljaimat, amiket Marci segítségével sikerült tudatosan meghatároznom és kimondanom.

Különösen érdekesnek találtam, hogy egy új szemszögből tudtunk munka jellegű és magánéleti témákat is átbeszélni, és a nagyjából egy éves coaching után máshogy látom a világot és önmagam.“

Probono coaching — 50 óra — 2019.

„Cvetnics Rita, a Budapest, XIII. kerületi Meséskert Tagóvoda vezetője vagyok.

2018 őszén Sugár Márton coach tréner felajánlotta 50 óra probono munkahelyi tréning lehetőségét az óvodának. Nyolc csoportvezető óvónőt választottam ki a programon való részvételre; a résztvevők köre igy: én, mint az intézmény vezetője, az igazgatóhelyettesek, és a témafelelős csoportvezetők.

A program menete:

Egy-egy ember 0+ 5 (azaz 6) alkalommal vesz részt (a nulladik alkalom ismerkedő jellegű) 

  1. Az első alkalommal Sugár Márton és én találkoztunk, megterveztük a tréning menetét, megbeszéltük a kereteket, részvételt. Meghatároztuk a tréning célját./ 2 óra
  2. A második alkalommal a megbeszélés kibővült Ludvig Andrea igazgatóhelyettessel. Ezúttal már részletesebben terveztünk, megbeszéltük, hogy alakuljon a csoportok, az óvónők  részvétele.  Megállapodtunk, hogy a team coaching fő témája az időmenedzsment legyen, továbbá a work-life balance kérdése. / 2 óra  
  3. Az első, azaz 0. csoportos meeting 2+1 óra időtartamú volt. Téma: a csoportigény felmérése, majd egyénileg is felmérni, hogy kit milyen téma, probléma érdekel akár egyéni, akár csoportszinten. 1-10-ig terjedő skálán határoztuk meg a problémák súlyosságát. A +1 órán ismét hárman értékeltük az előző két órás ismerkedést, majd mi is meghatároztuk a skálán az egyes problémák súlyosságát egyéni és csoportszinten is.

2018-2019 során 5 alkalommal tartottak egyéni tréninget az óvópedagógusaink számára. 

2019. szeptemberben kétszer csoportzáró önértékelős tréninget tartottak. Átbeszélték az egyéni megosztható és megosztandó élményeket, eredményeket, megfogalmazták a különböző reflexiókat. Általánosnak mondható, hogy meghatározó volt az az élmény, hogy az „én problémám nem csak az én problémám.”  Ismét az 1-10-es skálán értékelték, hogy a trénig után hogy érzik a problémák súlyát, illetve értékelték saját változásaikat is. 
Összességében a tréning élményt jelentett, eredményesnek és hasznosnak tartották, változásként értékelték, hogy jobban tudnak figyelni. Megfogalmazták azt is, hogy legyenek rendszeresen csoportos téma-meetingek. A csoportos értékelés után hárman újra összeültünk ugyancsak összegezésre,értékelésre és súlyozásra.
A probono tréning befejezése után hárman további (fizetős) tréningre is jelentkeztek.


Tudom, hogy az óvoda eredményes működése, folyamatos fejlődése nagyban a munkatársak egyéni közérzetén, pedagógiai fejlettségi szintjén múlik. A munkájuk során felmerülő problémáik, kétségeik kezelésében, döntéseik meghozatalában, s akár a magánéleti problémáik kezelésében nagy segítséget nyújtott ez a tréning, választ kaphattak kérdéseikre, illetve utat mutatott számukra, hogy miként kezelhetők a felmerülő problémák. Tudom, hogy a piacon ez egy milliós értékű projekt volt, s igy igazi ajándékot kaptunk.

Köszönjük a lehetőséget!“

Karrier coaching — 4 óra — 2019.

„A folyamat nagyon hasznos volt számomra. Jobban megismertem önmagamat. Felismertem nehézségeimet, képességeimet, határaimat.

Bátorítást kaptam a nehéznek tűnő feladatok elvégzéséhez, illetve új utakon való elinduláshoz. 

Magánéletem rendeződött. Több ÉNIDŐM van. (Eddig egy perc sem volt.)

Köszönöm szépen!”

Integratív coaching — 12,5 óra — 2019.

„Nagyon sokat segített számomra, hogy egy támogató közeget építettél körém, hogy a kérdéseid által, olyan dolgokat tudtam kimondani, amiket valószínűleg belül tudtam, de soha nem mondtam ki, ezért nem is találtam rá a választ.  Jó érzéssel töltött el, hogy 100%-ban rám figyeltél.”

Intergratív coaching — 15,5 óra — 2019.

„Nagyon hálás vagyok Sugár Mártonnak, aki személyiségével elérte, hogy nyíltan szembe merjek nézni a problémáimmal, kérdéseivel segített abban, hogy felismerjem azokat, és a magam tempójában elkezdjem átformálni az életem.”

Integratív vezetői coaching — 10 óra — 2019.

„Munkámban nagyobb betekintést nyertem a tulajdonos irántam támasztott követelményeibe, felelősségi körökbe, az elvárt eredményekbe. Márton segített a kommunikációban olyan személyekkel a munkahelyemen (de igazából azon kívül is), akikkel előtte nehézkes volt a kommunikáció.

A megoldások megtalálásában sokat segített Márton kérdezési technikája, illetve abban, hogy én magam mondjam ki, ismerjem fel a problémákat, teendőket, megoldásokat, lehetőségeket.

Az élet számos területén kiválóan alkalmazható kommunikációs gyakorlatot ismertem meg.”

Vezetői business coaching — 11 óra — 2019.

„Marci által feltett kérdések ráébresztettek arra, hogy milyen saját szükségleteim vannak, amelyekre a sok-sok feladat végzése közben igyekszem többet figyelni.

Az inspiráló és sokoldalú kérdések segítettek a beszélgetések alkalmával, új lehetőségeket láttam magam előtt, melyek korábban nem merültek fel bennem. A beszélgetések után úgy éreztem, mintha kipihentem volna magam.

Önismeretem fejlődött, sokkal magabiztosabb vagyok, pontosan tudom, hogy milyen területeken kell fejlődnöm, és melyek azok a pozitív tulajdonságaim, amelyek segítenek.

Köszönöm szépen a rugalmasságot a nyitottságot, kreativitást és a végtelen bizalmat!”

Integratív coaching — 6 óra — 2021

„A beszélgetések segítettek elfogadni olyan tulajdonságomat amit eddig hátrányként éltem meg. Jobban fókuszálok, cél orientáltabb lettem. Köszönöm Marcinak a megértő, elfogadó attitűdjét!”

Integratív coaching — 10 óra — 2018

„A beszélgetések segítettek megfogalmazni azokat a faktorokat, amik az elmúlt években akadályoztak az önmegvalósitás gyakorlati elérésében, és konkrét, praktikus megoldásokat is találtunk.

A konklúziókat mára sikerült teljesen beépíteni az életvitelembe.  

Márton végig professzionális módon, előre egyeztetett struktúrát betartva facilitálta a beszélgeteseket. Megfelelő kérdésekkel és őszinte visszacsatolásokkal a folyamat során végig segített abban, hogy önmagam fogalmazzam meg a válaszokat az elérendő célokra vonatkozóan.“

Integratív coaching — 20 óra — 2018

„Fókusz és időkeretek megtartása, ami által lehetővé vált a „wow” élmények elérése, gyakorlatilag minden alkalommal, előbbre vitték a coaching session-öket. Bizalmi légkört teremt, segít feloldani a frusztrációból, és egyben löketet ad a következő alkalomra is.

Célkijelölések nagyon hasznosak voltak: íve volt az egész coachingnak, és azon belül minden egyes alkalomnak is.

Üzleti tárgyalások során egyértelműbben beazonosítható eredmények: összeszedett, artikulált kommunikáció. Kevesebb agyalás van, így ki lehet lépni a negatív spirálból. Tudatos kommunikáció igenis tud segíteni,  nem egy olyan örökletes beállítottság, ami megváltoztathatlan adottság. Előre lehet lépni step-by step.

Olyan információkhoz juthatok, amik különben elvesztek volna. Ezáltal jobb döntéseket lehet hozni. Nyitottságot adott a másik fél iránt. A hatékonyabb kommunikáció nagyobb betekintést ad a másik fél mögé.”

Integratív vezetői coaching — 14 óra — 2018

„Marci segítségével megfelelően megismertem saját céljaimat a cégemen belül, azt hogy mik a céljaim a közeljövőben (fél év),  valamint távolabbi jövőben (2-3 év).

Ennek megfelelően arra is rájöttem, hogy milyen folyamatokból kell és szeretnék is kivonulni annak érdekében hogy magánéleti dolgaimra (család, gyerek) elég időm legyen és szakmailag is tudjak fejlődni. Sikerült beismernem, hogy nem gond ha nem foglalkozom mindennel és hogy gyorsabban és egyszerűbben kérjek segítséget.

Segített nekem abban, hogy gyakrabban, rendszeresen gondoljam végig egy „rendszer” alapján a mindennapjaimat, és azokból tanuljak, a jövőre nézve tanulságokat vonjak le. Egyes területeken a közelebbi gyorsabb megértés és megfelelő tükör feltartása nekem sokat segített a fejlődésben.”

Karrier coaching — 4 óra — 2016.

„Sugár Marcival 4 alkalom coachingra szerződtünk 2016-ban. A segítő terület kihívásaival kapcsolatos egyéni elakadások feldolgozására, valamint a karrier / az egyéni célkitűzések és azok elérésre vonatkozó témákkal foglalkoztunk a folyamatban.”

Business coaching — 4 óra — 2016.

„Marcival 4 alkalmas üzleti és life coaching folyamatra szerződtünk 2016 tavaszán munkahelyi feladataim, karrier kihívásaim, saját vállalkozásom, projektem beindítása és magánéleti, párkapcsolati témák kapcsán.” 

Scroll to Top