Cvetnics Rita, Tagóvoda vezető - Probono coaching

Probono coaching — 50 óra — 2019.

„Cvetnics Rita, a Budapest, XIII. kerületi Meséskert Tagóvoda vezetője vagyok.

2018 őszén Sugár Márton coach tréner felajánlotta 50 óra probono munkahelyi tréning lehetőségét az óvodának. Nyolc csoportvezető óvónőt választottam ki a programon való részvételre; a résztvevők köre igy: én, mint az intézmény vezetője, az igazgatóhelyettesek, és a témafelelős csoportvezetők.

A program menete:

Egy-egy ember 0+ 5 (azaz 6) alkalommal vesz részt (a nulladik alkalom ismerkedő jellegű) 

  1. Az első alkalommal Sugár Márton és én találkoztunk, megterveztük a tréning menetét, megbeszéltük a kereteket, részvételt. Meghatároztuk a tréning célját./ 2 óra
  2. A második alkalommal a megbeszélés kibővült Ludvig Andrea igazgatóhelyettessel. Ezúttal már részletesebben terveztünk, megbeszéltük, hogy alakuljon a csoportok, az óvónők  részvétele.  Megállapodtunk, hogy a team coaching fő témája az időmenedzsment legyen, továbbá a work-life balance kérdése. / 2 óra  
  3. Az első, azaz 0. csoportos meeting 2+1 óra időtartamú volt. Téma: a csoportigény felmérése, majd egyénileg is felmérni, hogy kit milyen téma, probléma érdekel akár egyéni, akár csoportszinten. 1-10-ig terjedő skálán határoztuk meg a problémák súlyosságát. A +1 órán ismét hárman értékeltük az előző két órás ismerkedést, majd mi is meghatároztuk a skálán az egyes problémák súlyosságát egyéni és csoportszinten is.

2018-2019 során 5 alkalommal tartottak egyéni tréninget az óvópedagógusaink számára. 

2019. szeptemberben kétszer csoportzáró önértékelős tréninget tartottak. Átbeszélték az egyéni megosztható és megosztandó élményeket, eredményeket, megfogalmazták a különböző reflexiókat. Általánosnak mondható, hogy meghatározó volt az az élmény, hogy az „én problémám nem csak az én problémám.”  Ismét az 1-10-es skálán értékelték, hogy a trénig után hogy érzik a problémák súlyát, illetve értékelték saját változásaikat is. 
Összességében a tréning élményt jelentett, eredményesnek és hasznosnak tartották, változásként értékelték, hogy jobban tudnak figyelni. Megfogalmazták azt is, hogy legyenek rendszeresen csoportos téma-meetingek. A csoportos értékelés után hárman újra összeültünk ugyancsak összegezésre,értékelésre és súlyozásra.
A probono tréning befejezése után hárman további (fizetős) tréningre is jelentkeztek.


Tudom, hogy az óvoda eredményes működése, folyamatos fejlődése nagyban a munkatársak egyéni közérzetén, pedagógiai fejlettségi szintjén múlik. A munkájuk során felmerülő problémáik, kétségeik kezelésében, döntéseik meghozatalában, s akár a magánéleti problémáik kezelésében nagy segítséget nyújtott ez a tréning, választ kaphattak kérdéseikre, illetve utat mutatott számukra, hogy miként kezelhetők a felmerülő problémák. Tudom, hogy a piacon ez egy milliós értékű projekt volt, s igy igazi ajándékot kaptunk.

Köszönjük a lehetőséget!“

További visszajelzések

"Sugár Marcival 4 alkalom coachingra szerződtünk 2016-ban. A segítő terület kihívásaival kapcsolatos egyéni elakadások feldolgozására..."
"A coaching során olyan önismeretre tettem szert, hogy sokkal jobban kezelem az élet adta kríziseket,..."
„Jókor és jó helyen tett fel kérdéseket az ülések alatt, aminek megválaszolásával közelebb kerültem az engem érintett kérdés, gondolat megoldásához.”