Hogyan válassz coachot?

Hogyan válassz coachot?

Ha egy mondatban szeretnél választ, ismerd meg, találkozz vele, próbáld ki, érezd meg! Ez alapján eggyel előrébb vagy! 

Jó eséllyel ajánlás útján mész a coachoz.

Lehet, hogy interneten találtad meg, bejött a keresőkben.

Lehet, hogy ismert coach, jó a self brandje, van egy jó könyve vagy írása.
Ez mind jó belépő csatorna lehet. 

Ami fontos, hogy a coach egy hozzád passzoló ember legyen. 

Tehát: Ismerd meg, találkozz vele, próbáld ki, érezd meg!

Hogyan próbáld ki? Találkozz vele egy 0. alkalomra, ismerkedő alkalomra vagy “chemistry coachingra”. Ezt a legtöbb coach ingyen ajánlja, illetve legalább telefonon, videón keresztül biztosít egy ilyen alkalmat.
Én biztosítok egy órát ingyen, nagyon fontos, hogy csak az első alkalom benyomása után köteleződjünk el.

Az a tapasztalatom, hogy egy megfelelő próba után, egy igazi, akár hosszabb elköteleződés, a következő 3-5 alkalom alatt történik meg, mert ott derül ki mélyebben, hogy milyen témákon és milyen mélyen óhajt a kliens önmagán dolgozni, illetve több alkalom alatt lehet megtapasztalni, hogy a coach a kliens adott témájában és élet periódusában megfelelően tudja e támogatni, vagy sem. A megfelelő támogatást, kísérést, partnerséget első sorban a coachee-nak kell megéreznie és eldöntenie, de egy felkészült, tapasztalt, magát és határait ismerő coach szintén mondhat nemet a kliensre, illetve javasolhat más segítőt vagy másfajta segítő módszertant az ügyfélnek. 

A coach legyen tagja valamelyik nagy nemzetközi szervezetnek és rendelkezzen EMCC vagy ICF akkreditációval, mivel az egy minőségbiztosítás, azaz egy szűrő.