EMCC Senior Practitioner diploma

EMCC Senior Practitioner diploma

Az EMCC az egyik európai, nagy nemzetközi, elsősorban minőség biztosításért és a coach, mentor szakma keretek közé szorításért felelő szervezet.
A másik, hasonló szervezet az amerikai ICF.

Az EMCC Akkreditációkat végez, diplomákat ad ki különböző gyakorlat, tapasztalat, tudás szinteken, konferenciákat rendez, kutatásokat, kiadványokat jelentet meg. Összefogja és keretezi a coach szakmát. Hitelesít tanfolyamokat.
Ha valakinek van valamilyen diplomája, minősítése egy ilyen szervezetnél, az már jelent valami biztosítékot a minőségre.

A több ezer ilyen-olyan coach működik, akinek egy része talán tényleg be is fejezte kurzusát, ahol kiadtak számára egy saját maguk által kiállított diplomát, amit jó eséllyel semmilyen állami, vagy nemzetközi (nagyon kevés ilyen van. kb. 15-16) szervezet ismer el. 

Ha van egy a coach szakma által minősített akkreditáció,  az garancia arra, hogy az adott coachnak volt már bizonyos számú kliense, és végigjárta az EMCC által megkövetelt procedúrát, azaz az általuk meghatározott követelmény, illetve kompetencia rendszer szerint végezte el, és amire két szervezet azt mondja, hogy szerintük ez a coaching  (EMCC, ICF) 
Az EMCC-nél két magyarországi kurzus, coaching iskola van akkreditálva (*2019-s adat)
Az ICF-nél tizennégy képzés van minősítve.

A Grow Group felnőtt oktatási központ Integratív coaching kurzusát végeztem el, amely akkor az egyedüli EMCC-nél regisztrált kurzus volt, s ami már önmagában egy minőséget jelent.

Az akkreditált coachok száma sokkal kevesebb, azaz a végzett coachok közül ahhoz a tíz-húsz százalékhoz tartozom, akik nem csak elvégeztek egy akkreditált, minőségileg biztosított kurzust, nem csak diplomát kaptak onnan, hanem akiket a nemzetközi EMCC szervezet által is elismert Practitioner szintű coachnak tartanak. Megfelelek az elvárasaiknak. (ICF-fel együtt összesen kb. 400 ilyen coach van Magyarországon.)

AZ EMCC 4 szintet különbözet meg:

  • Fundataion
  • Practitioner 
  • Senior Practitioner 
  • Master

 

Az EMCC Senior Practitioner szinthez minimum 250 ügyfél órát kell felmutatni, ami azt jelenti, hogy a coach 250 órát már eltöltött coachee-kal és legalább 5 éve dolgozik coachként.

Senior Practitioner 5 év, 250 kliens, óra 20 ügyfél.

A szervezet minősít, megkülönböztet, kiemel. Cégek számára Nyugat-Európában és az USA-ban ez egy elsődleges szűrő. 
Az egyéni kliensek nagy része talán nem tudja mi ez, de egy jelzés, zászlócska, és talán némi extra információ ennek a bejegyzésnek köszönhetően .

Válassz a Magyarországon végzett, az ilyen képesítéssel rendelkező coachok közül!
Válassz olyan coachot, aki egy nagy szervezet tagja és rendelkezik akkreditációval!

EMCC Akkreditáció — Rövid ismertető

http://www.coachszovetseg.hu/register.php
https://www.emccglobal.org/directory/
https://www.emccglobal.org/accreditation/eia/eia-awards/
https://www.coachfederation.hu/tagok/