Coaching 0. alkalom

Coaching 0. alkalom

Mire jó a 0. alkalom? Miért ingyenes?

A coaching a kliens és köztem a coach között, két ember teljes bizalmán és kapcsolatán keresztül megvalósuló önfejlesztési munka.  A te céljaidon dolgozunk, az én teljes bizalmon és elfogadáson alapuló támogatásommal. Együtt dolgozunk, közösen formáljuk a kapcsolatunkat, együtt teremtjük a teret, a közös élményeket. (Co-creation)

Fontos megértenünk, megéreznünk, hogy a személyiségünk, “kémiánk” passzol-e, akarunk-e, tudunk-e együtt dolgozni. Ez az első fontos és felelősségteljes döntés a részedről! Nem mindegy kit fogadsz, kit szerződtetsz társadul!

Ingyenesen ajánlom ezt a lehetőséget, mert az időráfordításon túl, kockázatmentes lehetőséget szeretnék adni, hogy eldönthesd, én vagyok-e a megfelelő személy, hozzád illő coach, egyáltalán a coaching-e a legmegfelelőbb módszer, támogatási forma, amiben dolgozni, fejlődni szeretnél céljaid eléréséhez.

A 0. alkalom keretében tehát megismerkedünk. Ha minden jól megy, megtudod, ki vagyok, mi a coaching, én pedig megtudom, ki vagy te. 

Ezen az ismerkedésnek szentelt találkozón beszélgetünk a teljes coaching folyamattal kapcsolatos célodról, tisztázzuk, kijelöljük azt a kontextust, amire majd koncentrálunk a coaching munka folyamán (pld karrier, üzleti coaching, magánéleti, vezetői coaching).

Tisztázzuk azokat a kereteket, határokat amiket te kliensként meg kívánsz tartani, amelyek meghatározása és általam történő megtartása a számodra biztonságos tér megteremtését és a folyamat irányításának felelősségét biztosítja.

Hangsúlyozom majd a “Nemet mondás lehetőségét” a témára, a mélységre, a módszerre, az adott pillanatra, a coachingra, akar rám, mint coachra.  A kereteket a coaching folyamán tiszteletben tartom, beleegyezéseddel tágíthatjuk.

Beszélgetünk majd a coaching ismeretedről, tapasztalatodról, elvárásaidról, tisztázzuk a coaching módszertanát és különbségét a terápiához vagy tanácsadáshoz képest.

Megemlítem a coachinggal kapcsolatos ismereteimet, tapasztalatomat és önismereti tapasztalatomat, a területeket és mélységeket, amikkel tudok, illetve előreláthatólag már nem tudok mit kezdeni, kiemelve a jogosítványt, amivel rendelkezem, és amivel nem (nem vagyok pszichoterapeuta), hangsúlyozom a témát, módszert, amivel más szakemberhez küldhetlek.

Elmagyarázom a saját emberi, szakmai, erkölcsi és az EMCC kompetencia és kontextus keretrendszer figyelembevételének jelentőségét.

Az általad kijelölt célra, témakifejtésre előre megbeszélt ülés számot, “felülvizsgálati lehetőséget” biztosítok. A kijelölt folyamat végére javaslok egy összegző és akár - a korábbi megállapodásnak megfelelően - lezáró alkalmat. 

A folyamat kezdetén vagy az újraszerződéskor megosztom tapasztalatom az ülések gyakoriságát illetően, hangsúlyozva az egyedi eltéréseket, igényeket, saját magad igényeinek figyelését e téren.

A coaching az irodámban, a kifejezetten erre a célra kialakított coaching szobában (szeparált, zárható, szőnyeges, meleg színekkel kialakított, ugyanakkor természetes fénnyel rendelkező), 1-1 fotelben ülve zajlik.