A 7X. szoba

A 7X. szoba

Hetvenes évekbeli balatoni nyaraló igénytelen romantikájában dőlök hátra, nagy várakozásokkal vetem magam az online csoport váratlan imaginációs blokkjába.

Örülök, hiszen a múltkori is remek volt; sok új tapasztalatot hozott, pedig semmilyen tekintetben nem teljesítettem a környezeti ajánlásokat.

Le minden formasággal és kerettel!

Ma sem az éppen ideálisat választom. Vagy mégis? Harminc éves ágyon fekve, friss festéssel a fejem fölött, a szomszéd fűnyíróját és kutyáját az ötven éves nyílászáró tompítja. Csak a lényeg, a 4G és a zoom hatol át, ezen keresztül kapcsolódunk.

Nyaralás közben is jó a relaxáció, énidő, csend, apró légzések, kis kontempláció. Pörgős volt a reggel; gyerek, család, rokonok. Némi email, nézegetős, szabadidős munka. A nyaraló szobából egy pillanat alatt jutok el a relaxációban megjelenő kedvenc pilisi sziklacsoportomhoz, majd benyitok a szülőházam rejtett, sokszor megálmodott titkos szobájába.

Egyszerre vagyok álomban és valóságban, szörfölök az idősíkokban, a különböző agyhullámokon.

Sokat rejt a szoba. Minden újat és lehetőséget. Örökéletet és reményt. Talán ugyanazt ígéri, mint egy újabb pohár egy hosszú éjszaka vége előtt. 

Apám tinédzserkori padlásszobája is eszembe jut. Sokat fantáziáltam róla, én is szerettem volna egyet. Csak magamnak, külön. Önálló és kizárólagos kontrollal.

Az én szobám nagyobb volt és csillogóbb, végtelen, tökéletes. A szoba ajtaja egy egész lakrészt rejtett, az én birodalmamat, a reményt, a jövőt, a vágyaimat.
Meleg érzés önt el, az álom-szobámban fekszem, a végtelen reményben.
Majd találkozom apámmal, geometriai formákban, teljes színskálákon keresztül jelenik meg, mérnöki pontossággal szerkesztett tökéletes érzésben. Egységélmény. Megérkeztem. 

Érzem.
Igen érzem, hogy mindig erre vágytam vele, de később már nem jött össze igazán.
Érzem, hogy ez az érzés azért érinthetett ma meg, mert továbbléptem, kioldódott az az évtizedek alatt belém merevedett feszültség, amelyet a beteljesületlen vágy általi csalódás keltett. Ösztönösen akartam, kódoltan volt bukásra ítélve.

A megértés, kioldás, integráció azonban feloldja az átkot, és új lehetőséget teremt. Nemcsak vele, magammal is. És mindenkivel, akivel kapcsolatba lépek. A világgal.
Többet adok!